Öppen magnetresonanstomografi (MRT)

En MRT-undersökning – också kallad magnetresonanstomografi – använder ingen som helst strålning, i motsats till en datortomografi (CT) och röntgenbilder, och lämpar sig följaktligen också väl för undersökning av barn. Med hjälp av ett starkt magnetfält och radiovågor genereras bilder, på vilka man tydligt kan särskilja olika anatomiska strukturer från varandra och upptäcka även de minsta förändringar. Instrumentet genererar flera tvärsnittbilder samtidigt av den kroppsvävnad som undersöks. Därigenom kan man ställa en exakt diagnos och utarbeta ett individuellt behandlingsprogram.

Högsta patientkomfort

Vid konventionella apparater ligger patienten inuti ett trångt rör. I kombination med de knackande ljud som hörs kan undersökningen leda till ångesttillstånd, särskilt hos patienter som lider av klaustrofobi. För att kunna erbjuda våra patienter den högsta komforten vid undersökningen och ta bort ångestfaktorn, är vår klinik utrustad med en öppen MRT-apparat. Vi arbetar med den nyaste mellanfältstekniken inom MRT, som täcker alla diagnostiska metoder inom ramen för metoden.

Kostnader

En standardundersökning med MRT beräknas för privatpatienter enligt den gällande arvodesordningen för läkare i Tyskland. För en person med grundläggande socialförsäkring i Tyskland beräknar kliniken ett belopp på mellan 350 euro (t.ex. MRT på knäleden eller axeln) och 450 euro (t.ex. MRT på en del av ryggraden, bäckenet och huvudet).

Boka tid nu