Kostnader

Om du skulle vilja ha rådgivning eller genomgå en behandling hos våra läkare, rekommenderar vi att du gör såhär:

  1. Personlig genomgång
  2. Skicka undersökningsresultat

Erkänd privatklinik

Avicenna-kliniken är en erkänd privatklinik med en koncession som tilldelats av senaten i Berlin (tillåtelse enligt § 30 Gewerbeordnung (den tyska företagslagen) från Krankenhausaufsicht, Landesamt für Gesundheit und Soziales (sjukhusinspektionen, landsmyndigheten för hälsa och sociala frågor), Turmstr. 21., D-10559 Berlin, Tyskland).

Ta kontakt

Personlig genomgång

Om du vill träffa våra klinikläkare för en personlig genomgång och rådgivning, kan du när som helst boka en tid på telefon +49 30 236 083 401. På det här telefonnumret får du nödvändig information och bokningsbekräftelse. Ta med dig dina senaste undersökningsbilder, om du har sådana (t.ex. magnetresonanstomografi, inte äldre än tre månader), av den kroppsdel du har problem med (t.ex. nack- eller ländryggrad, led eller skalle).

Efter detta får du träffa läkaren för genomgång, med undersökning, bedömning och förklaring av bilderna du hade med dig, samt en behandlingsrekommendation. För denna tjänst beräknar kliniken ett belopp på 350 euro.

Om du inte har några aktuella bilder (magnetresonanstomografi – MRT) har du möjlighet att genomföra en sådan undersökning hos oss. Kostnaderna för en MRT-undersökning av standardtyp ligger på ungefär 310 euro.

Vid din personliga genomgång rekommenderas en behandling. Du får information om fördelar och nackdelar, alternativ, risker, varaktighet, kostnader, förhållningssätt mm., så att du får svar på alla dina frågor. Om du tycker att vår behandlingsrekommendation passar dig, kan du stanna hos oss för att genomgå behandlingen direkt eller komma tillbaka vid en senare tidpunkt.

Zusendung von Untersuchungen

Du kan också börja med att skicka oss dina underlag, MRT-bilder och diagnoser per post till Avicenna-klinikens adress (Avicenna Klinik, Paulsborner Str.2, D-10709 Berlin, Tyskland eller med e-post till info@avicenna-klinik.de).

Om du vill göra detta är det absolut nödvändigt att du först tar kontakt med vår medarbetare för internationella patienter (tel. +49 30 236083 401 eller e-post till info@avicenna-klinik.de).

Vi går igenom dina underlag. Om vi har frågor kontaktar vi dig. Sedan erhåller du en behandlingsrekommendation med information om fördelar och nackdelar, alternativ, risker, varaktighet, kostnader, förhållningssätt mm., så att du får svar på alla dina frågor.

Om du tycker att vår behandlingsrekommendation passar dig, kan du komma överens om en inskrivningstidpunkt för behandlingen med vår medarbetare för internationella patienter. För den här tjänsten beräknar vi en kostnad på 350 euro. Tänk på att enbart skicka kopior av bilder, dokument och CD-skivor.

Kliniken tar inte ansvar för eventuell förlust av underlagen. Vi kan inte ta hänsyn till underlag som skickas utan föregående överenskommelse med vår medarbetare.

Behandlingskostnader

Vi rekommenderar en lämplig behandling baserat på dina besvär, undersökningsresultaten och MRT-bilderna av det drabbande området. Det kan gälla konservativ behandling, fysioterapi, minimalt invasiva ingrepp eller operationer. Vi förklarar fördelarna och nackdelarna med olika behandlingsalternativ. Om du bestämmer dig för den rekommenderade behandlingen för du ett totalt kostnadserbjudande. I kostnadserbjudandet ingår som regel hela kostnaden för behandlingen.


Exempel 1

Du har besvär på grund av lättare förändringar av ryggraden eller lederna, och vi bestämmer oss tillsammans med dig för en konservativ behandling på 2-3 veckor, som genomförs polikliniskt. Du får ett kostnadserbjudande för detta. Storleken på kostnaderna beror på din sjukdom eller på vilken behandling du kommer att erhålla och hur ofta. Dina hotellkostnader, mat och resekostnader ingår inte i kostnadserbjudandet och betalas av dig själv utöver detta.

Exempel 2

Du har en medelsvår eller svår sjukdomsbild och vi bestämmer oss tillsammans med dig för en minimalt invasiv behandling eller en operation. Du får ett totalt kostnadserbjudande för detta, som omfattar alla nödvändiga diagnostiska procedurer före operation, själva ingreppet eller operationen, i förekommande fall narkos, kostnader för klinikvistelse, mat under tiden du är inlagd, alla kontroller och diagnostiska undersökningar efter operationen samt behandling av alla eventuella komplikationer i samband med detta behandlingsalternativ. Det betyder att alla tjänster från inskrivning till utskrivning eller förflyttning är medräknade.


Det som inte ingår i kostnadserbjudandet är hotellkostnader, flyg, medföljande personer, behandling av andra sjukdomar, rehabilitering och transportkostnader. Om du önskar det kan vi organisera dessa tjänster och beräkna kostnaderna för dem. Tjänster före inskrivning och efter utskrivning ingår alltså inte i vårt totala kostnadserbjudande.

Kostnadernas storleksordning beror på sjukdomens allvarsgrad (en sida, ett segment, flera segment, nackryggrad, bröstryggrad, ländryggrad, knä, höft, huvud, diskbråck, allvarlig spinal stenos, kotfraktur, tumör, hjärntumör, knäartros, skelettfraktur osv.), följdsjukdomarnas svårighetsgrad (övervikt, diabetes, föroperationer osv.), operationens svårighetsgrad (laser, perkutan nukleotomi, mikrokirurgi, stabilisering, kotprotes, ledprotes osv.) och andra faktorer.

Du får ett konkret kostnadserbjudande före behandlingens början. Fakturan ställs ut direkt till dig. Kontrollera att allt stämmer och få mer information från våra medarbetare på tel. +49 30 236 083 401 eller via e-post påinfo@avicenna-klinik.de. Här får du svar på alla dina frågor.

Kostnader för en magnetresonanstomografi (MRT)

Du kan boka en tid för en MRT-undersökning på tel.+49 30 236 083 401. En MRT-undersökning av standardtyp av en kroppsdel (t.ex. nackryggraden, skallen, bäckenet) kostar ungefär 310 euro. Du får en CD-skiva med bilderna och en eventuell diagnos inom några minuter.

Hotell i närheten

I närheten av kliniken finns flera hotell i olika kategorier, som:

Hotel Kempinski
Kurfürstendamm 27, 10719 Berlin ‎ 
Tel.: +49 30 88 43 40 
www.kempinskiberlin.de

Hotel Luisa´s Place Berlin 
Kurfürstendamm 160, 10709 Berlin
Tel.: +49 30 63 10 30
www.louisas-place.de‎

Hotel Quentin 
Xantener Straße 4, 10707 Berlin
Tel.: +49 30 343 52 60
www.quentinhotels.com‎

Apart West Hotel Berlin
Eisenzahnstraße 12, 10709 Berlin  
Tel: +49 30 896 356 51
www.apart-west.de


Det finns ytterligare internationella hotell. Kontakta hotellen direkt för att göra en reservation. Vi har inga överenskommelser eller samarbete med hotell. I närheten av kliniken finns dessutom flera restauranger med internationellt kök.

Transport och transfer

Om du önskar kan vi organisera transfer från och till flygplasten, och även från hotellet till kliniken och omvänt, samt till andra platser. Detta innebär ytterligare kostnader för dig, som inte ingår i den totala behandlingskostnaden. Betalningen av dessa kostnader sker till transportföretaget. Vi har inga överenskommelser eller samarbete med transportföretag. Mer information kan du få på tel.+49 30 236 083 401 eller på epost info@avicenna-klinik.de.